Един от най-добрите футболисти в българския национален отбор – Ивелин Попов – остана дълго след края на мача с Швейцария на стадион „Васил Левски”, за да даде допинг проба. Както и съотборниците си, Попов отчете, че шансовете за класиране след 0:0 днес са илюзорни, като сподели, че според него има какво още да се прави за българския футбол.

„И в други държави не се дава нищо, но се представят на по-добро ниво,” отбеляза той.

Ивелин бързо се превърна в един от лидерите на отбора, и сега коментира дебютантите:„Аз искам да ги поздравя, изиграха мача на добро ниво, желая им все така да играят за националния отбор.”

За промяната в играта на държавния тим след идването на Лотар Матеус, Попов каза:„Футболистите сме същите, важно е как ти говори треньорът, как контактуваме. Но е жалко, че не победихме. Не знам какво е казал Матеус в съблекалнята, бях на допинг контрол.”

Ивелин напусна в 85-та минута с болки, и каза по въпроса: „Схвана ми се крака, имам и лека контузия в десния глезен, но не е сериозна.”

„Това са несериозни неща, смешно е да ги коментираме, гледаме напред, и можем само с усмивка да реагираме,” завърши весело Ивелин Попов за появилите се разработки как и български футболисти са помагали за уреждането на мачове.