Не Урсула, а самата Ангешка Радванска ще играе за Полша още утре срещу България на Фед Къп. Настоящата №10 в световната женска тенис ранглиста пристигна изненадващо в Ейлат, като се появи тази сутрин на закуска. По-късно първата ракета на Полша сподели, че в последния момент е решила да играе на неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени в Израел, а сестра й Урсула – не защото не се чувства добре.

Изненадата бе и за българките в хотела преди срещата на капитаните по обед, когато бе официално потвърдено, че Ангешка ще води състава на Полша. Това означава, че утре – 2 февруари №33 Цветана Пиронкова ще играе играе срещу №10 Радванска. Тимът на съперниците ни се допълва още от Магда Ленет (171), Клайдиа Янс и Алисия Росолска с треньор Томаш Викторовски.

Други промени в съставите, които са съперници на България няма. Израел е с №11 в света Шахар Пеер, Юлия Глушко (№205), Керен Шломо (№530) и Валерия Патюк с капитан Лиор Мор. В тима на Люксембург остават Манди Минела (137), Ан Кремер (169), Клодин Шаул (1024), Тифани Корнелиус и капитан Франк Айчер.

Утре в 16 часа е първия сингъл, след което вероятно сблъсъкът Пиронкова – Радванска, а по-късно и срещата на двойки.

През първия ден от втория месец пък в Ейлат заваля. Местните казват, че това се случва около 10 пъти в годината, но дъждът не бе силен. Температурите останаха приятни с лек вятър от към Червено море. Любопитно е, че на метри зад хотела на тенисистките за Фед Къп се строи нов мол в овална форма, в чиято среда ще има не само ледена пързалка, но ще бъде създаден зимен център – в нещо като сфера ще има истински сняг, пързалки, ски писта, ледена пързалка и мини горичка. Това ще е поредната атракция на Ейлат, който е курорт на брега на Червено море, където на няколко километра се намират границите с Йордания и Египет. Така насред пустинята Негев ще има и сняг, а най-ниските температури през годината са около 15 градуса.