Левски нахлу в групите на Лига Европа със стил. Победите над последните два шампиона на Швеция са белег, че „сините” имат работа в груповата фаза на турнира.

Пълен стадион, силен мач и запомнящ се обрат. Това видяха на живо 23 хиляди левскари. Много повече стискаха палци из цяла България. Шведите вероятно ще имат проблеми със слуха през следващите дни. Публиката ги навря на едно място, което се намира в задната част на кучето. Това беше истински спектакъл. Левски надигра своя опонент по всички параграфи. Дори и от шведска стомана да бяха каските на АИК, пак щяха да бъдат спукани.

„Искам на терена да има 11 Бижутера”, пожела си преди мача баш Бижутера Йовов. Желанието му в голяма степен се изпълни. След боя над АИК Левски влезе в групите и седна на сравнително богато заредената шведска маса.

Доста пъти казахме, че в тази „синя” селекция има много хляб. Тимът е млад и е събиран с мерак и идея. Голямата задача е друга и трябва да бъде изпълнена след една година. Пак е влизане в групите, ама не в тези.

На „Герена” постигнаха така желаното и бленувано единомислие. Едната ръка отново знае, какво прави другата. Собственикът Тодор Батков сега има вид на доволен от живота човек, който харчи парите си за едно луксозно хоби.

Георги Иванов бе на път да изгуби огромния си авторитет. Той се зае с трудна задача в лоши времена, но успя. Направи го, защото наистина мрази да губи. И понеже една година губеше често, Гонзо взе мерки. Реши да почне на чисто и създаде прекрасен отбор. За целта си привлече осем нови футболисти и намери точния треньор.

После Ясен Петров сглоби пъзела. Интересните му тренировки се харесаха на футболистите. Липсата на травми също е доказателство за добрата методика на специалиста. Звучи доста силно, но снощи Пловдивския Джанини, стана Синия Манчини /от периода му в Интер/.

Най-много аплодисменти заслужават артистите. Онези на терена, които си изплюха дробовете за Левски. Те просто бяха фантастични. Гара Дембеле е звяр във футболни дрехи. Христо Йовов е просто професор. На края Ясен Петров сложи и малко от нужната подправка – Сашо Александров. Всички бяха много добри, а на пейката почти до края остана диамант като Сержиньо Грийн.

Един от Левски сбърка. Любимецът на феновете Божидар Митрев. Вратарят обаче извади психика. В края падна на колене и не спря да плаче. На спринт към него тръгна треньорът на вратарите Руслан Михайлов. Той също коленичи и показа, че това е отбор. Левски има колектив. Както каза Гара, те са едно семейство. Снощи семейство беше голямо и сплотено. Има-няма 23 хиляди души! Не, повече. Много повече.