Ферарио Спасов, който е в ролята на консултант на Петко Петков в Литекс, критикува професионализма на някои от „оранжевите” футболисти след загубата с 0:2 като гост на Дебрецен. Спасов не спести добри думи за юношите на тима Александър Цветков и Георги Миланов, които днес бяха титуляри.

„Добри начални минути за нашия отбор, изпуснахме чисто голово положение. Непростим пропуск на Том. След това последваха 20 минути, в които бяхме тотално объркани, можехме да инкасираме и повече от 2 гола. Второто полувреме изравнихме играта, имахме великолепни шансове да отбележим гол и да направим реванша по-непредвидим,” коментира Спасов.

„Явно проблемите са доста, направихме принудителни смени, това не отговаря на отбор, който има амбиции в евротурнирите. Този резултат не ни дава много шансове на реванша, но с оглед класата на съперника, ще направим всичко възможно, защото всичко може да се получи. Лошото е, че във всеки мач излизат основни футболисти, изкарват се необмислени картони, и това не отговаря на професионализма, който се изисква в този клуб,” добави специалистът.

За включванията на Цветков и Миланов, той отбеляза: „Не като че ли, те просто си бяха най-добри на терена. Това е показателно. Момчета, които са израснали в този клуб. Сашо Цветков, втори мач титуляр, втори мач на ниво. С Георги Миланов, това са хората, които дадоха равновесието в играта ни. Мисля, че всички останали бяха под нивото си, въпреки че имаше желание. Не мога да си обясня как опитни футболисти могат да допуснат всеки корнер за гол.”

За Дебрецен Спасов каза:„С нищо не ни изненадаха. Ние добре противодействахме в игровите ситуации. Но за класата на един отбор говори и да предвиждаш такива ситуации. 2:0 е тежък резултат, добър турнирен резултат за Дебрецен, лош за нас, но надеждата умира последна. Дано да съберем необходимия брой футболисти, видяхте, от състава, които стана шампион, отсъстваш шест човека.