Левски завърши 1:1 като гост на Калмар в първия мач между двата тима от Лига Европа. „Сините” изпуснаха успеха за броени минути, като водеха чак до 83-та с красив гол на Жоазиньо в 28-та. Левски имаше и други положения за гол, а в края на първото полувреме реферът не зачете попадение на Гара Дембеле заради фаул.

Георги Петков не успя да се възстанови навреме и остана на резерва за Левски, докато мястото му на вратата зае Божидар Митрев, който се справи отлично.

Двубоят на „Фредриксканс” бе двуостър и интересен, като Левски бе по-активен през първото полувреме, а Калмар натисна сериозно през втората част. „Сините” откриха резултата в 28-та минута, когато Дарко Тасевски намери Жоазиньо на дъгата, и той стреля силно и точно оттам под гредата. В следващата атака на Левски, Жо центрира добре отляво, но Гара Дембеле от два метра не успя да засече топката в мрежата.

Последваха две ситуации през вратата на Митрев, но не се стигна до 100-процентова възможност, за да дойде и последната минута от първото полувреме. Тогава сръбският арбитър Божко Йованетич си навлече гнева на Левски, защото не зачете попадение на Гара Дембеле. Гаджев намери Жоазиньо, който центрира, а Дембеле с глава прати топката в мрежата, но реферът не призна гола.

Второто полувреме стартира по-добре за домакините, а бекът Дъстли Мюлдер се пропука в отбрана за Левски, което причини доста главоболия в пеналта на „сините”. Двайсетина минути преди края Ясен Петров пусна в игра Александър Александров, който за кратко време направи няколко читави атаки в комбинация с Дембеле, но голмайсторът бе на ръба на засадата и страничният съдия не пропускаше да го отчете.

В 77-та минута Калмар извърши и трите си смени наведнъж, и влезлият от пейката Албиола Дауда се нуждаеше от шест минути, за да изравни с попадение, много приличащо на това на Жоазиньо в шведската врата. Левски опита да осъществи последен натиск, след като получи гол във вратата си, но нямаше много възможности да застраши повече Калмар, и затова се оттегли само с 1:1.

Реваншът в София е на 5 август.