Отборът на Левски направи единственото си занимание на клубния стадион на Калмар, където в четвъртък играе срещу едноименния тим за Лига Европа.

Преди заниманието старши треньорът Ясен Петров даде пресконференция уважена от двама местни журналисти и една местна фотографка. На брифинга присъства и Йордан Милиев.

Ясен Петров повтори нещата казани на летище „София”, като внесе малко разлика с фразата „Кажи ми какви са ти плановете, за да ти се изсмее Господ”, която изрече по повод на въпрос дали е наясно със стартовия състав. Каза, че вече има идея, но ще изчака и тренировката и утре до преди мача нещо да не се случи.

Ясен заяви, че всички са здрави, но се оказа, че Георги Петков е с температура още от София и не взе участие на заниманието. Високата темперетура е причината вратарят да заспи в самолета, нещо, което никога не е правил. Наложи се Руслан Михайлов да е втори вратар на заниманието.

Жоазиньо тренира на пълни обороти, макар и без настроение, за което допринесе освен здравословния му проблем и глобата, която си изкара по време на заниманието. Жо загряваше в двойка със спортния директор Георги Иванов. Последният взе участие и в двустранната игра, с която завърши тренировката.

В добро настроение тренираха титулярната двойка централни защитници Иво Иванов и Йордан Милиев. На пресконференцията Данчо заяви, че с Иво се стараят на всяка тренировка да се сработват все повече и повече. Той очаква тежък мач на тежък терен. Надява се на добър резултат и с малко късмет може Левски да го постигне. Заниманието показа доброто настроение на Гарра Дембеле, който при изпълнение на дузпа си позволи да „играе за публиката”.