Милан загуби първата си лятна контрола, с 0:2 от новака в Серия Б Варезе. „Росонерите”, само на четири дни тренировки, бяха без голяма част от звездите си, но в състава се отличи Пато, който показа добра форма, след като не игра на Мондиала.

Попаденията за Варезе, дело на Буцеголи и Челини, бяха много красиви, а Милан трудно реагираше, като си личеше, че футболистите на Масимилиано Алегри все още са далеч от състезателна форма. Това се усети най-вече в защита и в халфовата линия на тима.

На вратата за Милан бе Абиати, а пред него Одо, Бонера, Янкуловски и Каладзе. В средата на терена за „росонерите” действаха Абате, Амброзини, Фламини и Зеедорф, докато напред бяха Пато и Бориело. Новият треньор Алегри приложи любимата си схема 4-3-1-2.

През второто полувреме в игра се появиха още Амелия, Йепес, Антонини, Щрасер и Индзаги, на местата на Абиати, Каладзе, Янкуловски, Абате и Бориело. Това обаче не даде резултат, и Пато продължи да е единствената заплаха за вратата на Варезе, а победата заслужено остана за втородивизионния тим.