Президентът на Милан Силвио Берлускони представи официално новия старши треньор Масимилиано Алегри преди първото занимание на тима от лятната подготовка. Италианският бос коментира темите около клуба на пресконференция на базата „Миланело”. Той парира протестите на феновете, че няма трансфери, със следното: „За седем години ние сме дали 461 милиона евро за трансфери, средно по 60 милиона на година. Никой друг италиански клуб не е дал толкова.”

„Задачата пред Алегри е спечели всичко. Искам офанзивен Милан, който играе красив футбол и забавлява феновете,” продължи Берлускони. „Ние сме най-популярният клуб в света и един от най-титулуваните.”

„Имаме достатъчно добър състав, за да се противопоставим на всеки. Кои други отбори имат Роналдиньо, Андреа Пирло и Кларънс Зеедорф?,” отбеляза Берлускони, намеквайки, че Роналдиньо остава в състава. „Роналдиньо, според мен, е най-великият футболист на всички времена. Той е най-голямата атракция на Милан. Аз имам лична договорка с него. Той ще остане в Милан, дори сред края на кариерата си.”

Берлускони разкри още: „Имахме оферта за Тиаго Силва от Реал Мадрид, но я отхвърлихме. Имаме доста скъп състав, но искаме да печелим. Искаме да задържим победителите в отбора.