Барселона остави Реал Мадрид втора поредна година на сухо, след като постигна повече от категорична победа с 4:0 при домакинството си на „Ноу Камп” на Валядолид в последния кръг от испанското първенство и по този начин каталунците триумфираха с титлата. Това е 20-та титла в историята на Барселона.

Мачът на „Ноу Камп” започна доста нервно за възпитаниците на Хосеп Гуардиола, които допуснаха няколко опасности пред вратата на Виктор Валдес.

Все пак Барселона успя да овладее играта след 15 минута и започнаха опасностите пред вратата на Якобо.

В 27-та минута Педро центрира в наказателното поле на гостите, където Луис Прието си отбеляза нелеп автогол.

Само четири минути по-късно в 31-та Меси изведе в чудесна позиция Педро и той не пропусна да удвои преднината на каталунците.

Каталунците стигнаха до класическа преднина в мача в 61-та минута, когато Яя Туре подаде към Лионел Меси, който бе точен за 3:0.

Меси отбеляза своя втори гол в мача и оформи крайния резултат в срещата в 75-та минута. След тази загуба Валядолид отпадна от Примера.

Така Барселона завърши с рекордните 99 точки актив, 3 повече от Реал.

Срещу Реал Мадрид Малага откри резултата в 9-та минута чрез Дуда, а Рафаел ван дер Ваарт изравни три минути след почивката.

Голмайсторът Дуда получи червен картон в последните секунди на мача.

Така за втори пореден сезон Реал остава без голям трофей, въпреки че похарчи повече от 250 милиона евро за нови футболисти и взе звездата Кристиано Роналдо от Манчестър Юнайтед.

Тенерифе отпадна от Примера дивисион, след като загуби с 0:1 от Валенсия.

Расинг Сантандер победи с 2:0 Спортинг Хихон, а Осасуна и Херес направиха равенство 1:1.