Интер спечели титлата в Серия А след трудна, но заслужена победа с 1:0 при гостуването на изпадналия вече тим на Сиена в последния кръг на Калчото.

Единственото попадение за отбора на Жозе Моуриньо отбеляза аржентинският голмайстор Диего Милито в 57-ата минута след извеждащ пас на капитана Хавиер Санети.

Попадението бе 22-ро за сезона за Милито, който не успя да спечели първата позиция при реализаторите, заета от Антонио Ди Натале от Удинезе, вкарал впечатляващите 29 гола през този шампионат.

В същото време кандидат-шампионът Рома би с 2:0 като гост Киево, в мач, който се оказа без значение за крайното класиране с попадения на Мирко Вучинич в 39-ата минута и Даниеле де Роси в последните секунди на първата част.

Титлата на Интер бе пета поредна в Серия А, с което нерадзурите изравниха брадясали рекорди по темата. Досега шампиони на Италия в пет поредни години бяха ставали само два отбора – Про Верчели в периода 1908-1913 година и Ювентус от 1931 до 1935 година.

В групата на Сиена за мача с шампионите бе българският вратар Михаил Иванов, който обаче не се появи в игра след убедителните изяви на титуляра Курчи.

Интер записа златен дубъл, след като вече спечели и Купата на Италия, а на 22 май в Мадрид излиза във финала на Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен.

В друг мача от последния 38-и кръг на Калчото, имащ някакво значение за крайното класиране, Сампдория победи с 1:0 у дома Наполи с гол на Джампаоло Пацини (62’) и зае четвъртото място, с което си спечели участие в квалификациите на Шампионската лига.




Другите резултати от Серия А:

Аталанта – Палермо 1:2

Бари – Фиорентина 2:0

Катания – Дженоа 1:0

Каляри – Болоня 1:1

Киево – Рома 0:2

Парма – Ливорно 4:1

Сампдория – Наполи 1:0

Сиена – Интер 0:1

Лацио – Удинезе 3:1 (от събота)

Милан – Ювентус 3:0 (от събота)