Организаторите на турнира в Базел обявиха част от програмата за утрешния ден на надпреварата. В нея обаче стана ясно кога един срещу друг ще се изправят българската звезда Григор Димитров и бившият номер едно в света Рафаел Надал. 

Мачът им е на централния корт и няма да започне преди 21:00 часа българско време. Този двубой е от последната сесия за сряда в надпреварата в швейцарския град, но след него трябва да има още един от програмата. 

В Испания направиха подробен разбор на битката между двамата, като в авторитетното издание "Ел Мундо Депортиво" предупредиха, че точно в този момент българинът е доста опасен и може да представлява сериозно препятствие пред Надал. 

Вестникът отбелязва, че Гришо е допуснал да му бъдат направени само девет точки на негов сервис срещу украинеца Сергей Стаховски, докато бившият номер едно се представи много колебливо срещу чеха Лукаш Росол. 

Иначе досега Надал има шест победи от шест двубоя срещу първата ни ракета, като последната от тях беше на четвъртфиналите на Мастърса в Мадрид през април и в началото на май.