Най-голямата изненада на Мастърса в Париж вече е факт. Бившият номер едно в света Роджър Федерер напусна надпреварата още на осминафиналите, като беше изхвърлен от американския гигант Джон Иснър. 

Маестрото отстъпи с 1:2 сета, като два тайбрека решиха съдбата му. Той падна след 6:7, 6:3, 6:7 и ще има няколко дни в повече, за да се подготви за финалния за годината турнир в Лондон, който почва на 15 ноември. 

Иснър предложи до болка познатата си игра - силни сервиси и излизания на мрежата. И макар да използваше предимно тях, това се оказа достатъчно за победата, без дори да реализира и един пробив през целия мач. 

В първия сет американецът стигна до две точки за пробив в гейм изпълнен с грешки на Федерер. Но швейцарецът ги отрази и на свой ред стигна до брейкбол в деветия гейм, който обаче беше отразен след бомбен сервис. Така се стигна до тайбрек. 

В него Иснър продължи да изстрелва бомби от сервис, взе на два пъти подаванията на Маестрото и това му се оказа достатъчно, за да поведе с 1:0 сета. Във втората част нещата се промениха. 

Федерер стигна до един пробив в шестия гейм, а това доста често се оказва достатъчно срещу този съперник. В крайна сметка бившият номер едно затвори частта при 6:3 и доведе нещата до трети решителен сет. 

В него швейцарецът на три пъти имаше възможност да стигне до така решителния пробив, но Иснър се справяше. В крайна сметка нещата бяха доведени до тайбрек. В него Федерер изгуби отрано две точки на свое подаване и се стигна до четири мачбола за американеца. Той взе едва последния с бомбен сервис и стигна до четвъртфиналите. Там ще срещне Давид Ферер, който изхвърли Григор Димитров.