Първата ни ракета Григор Димитров направи силен мач на осминафиналите в Париж срещу Давид Ферер, но след близо 150-минутна битка падна от поставения под номер осем в схемата. Испанецът навакса изоставане от един сет и в крайна сметка триумфира след 6:7, 6:1, 6:4. 

Така нашето момче приключи със състезателните си мачове за годината, но защити точките си във френската столица от миналия сезон. Преди почивката му предстои само демонстративен мач срещу Гаел Монфис на 28 ноември в "Арена Армеец" в София, а този двубой ще можете да гледате по Нова Телевизия и Gong.bg. 

Двамата стартираха силно и без особени проблеми взеха подаванията си в началните геймове на тази гладиаторска битка. Първите възможности за пробив в този сет бяха на сметката на Гришо в седмия гейм.

Тогава той получи два брейкбола, но испанецът по феноменален начин успя да ги отрази и впоследствие да спечели подаването си за 4:3. Двамата продължиха да печелят подаванията си и се стигна до тайбрек.

Той беше решен само от един минипробив. Димитров го направи още при първата точка в него удържа го до края и реализира първия си сетбол, за да вземе тайбрека след 7:4 и поведе със 7:6. 

Вторият сет беше истински кошмар за българина. Той взе само първия гейм и впоследствие допусна три пробива, след което Ферер безпроблемно изравни резултата след 6:1 в тази част. 

Така всичко трябваше да се реши от трети сет. Той започна силно за първата ни ракета, който стигна до три точки за пробив още в първия гейм, но испанецът започна да сервира феноменално и не само ги отрази, но и спечели още две точки, за да поведе с 1:0. 

Димитров продължи с настъплението си и в третия гейм отново стигна до три брейкбола, които обаче пак бяха отразени. При четвъртия обаче нямаше милост и първата ни ракета дръпна с 2:1 и пробив, който затвърди при 3:1. 

Последваха силни минути за Ферер и маратонски шести гейм. В него двамата се бориха почти 10 минути, а испанецът имаше три точки за пробив, като реализира последната и изравни за 3:3.

Оспорваната битка продължи, а осмият в схемата показа по-здрави нерви. В десетия гейм той стигна до три мачбола и при последния се възползва от грешка на Гришо и спечели мача след 6:4 в третия сет. 

Така Димитров приключи участието си в Париж и допусна пета загуба от шест мача срещу Давид Ферер. На четвъртфиналите испанецът ще срещне победителя между Джон Иснър и Роджър Федерер.