Германецът Александър Зверев е последният полуфиналист на турнира в Стокхолм, след като надви сънародника си Тобиас Камке с 6:3, 7:6 (5). Срещата бе изпълнена с много динамика и красиви разигравания, и зрителите останаха доволни от видяното.

През първата част Зверев успя да пробие опонента си с 3:2, но в ответния гейм Камке върна пробива. След това обаче Саша направи добри серии и затвърди сета с 6:3. В началото на втората част Зверев проби своя опонент и затвърди своя сервис за 2:0. Въпреки това Камке успя да се съвземе бързо и на бърза ръка взе три поредни гейма.

Тобиас Камке имаше възможност да затвори сета при 5:3 за него и негов сервис, но Саша върна пробива пасив и срещата стигна до тайбрек.

В него, както и в мача, никой от двамата нямаше тотално инициативата, но в крайна сметка с два минибрейка Зверев спечели мача. Във втория полуфинален мач в Швеция той ще спори с американеца Джак Сок, който в по-ранната среща победи Густао Елиаш с 2:0. Другият полуфинал пък е между българина Григор Димитров срещу участващия с уайлд кард Хуан Мартин дел Потро.