Поставеният под номер 4 на турнира Делрей Бийч Григор Димитров сломи съпротивата на Адриан Манарино с 6:4, 7:5 в четвъртфиналния сблъсък. Мачът продължи час и двадесет минути. Българинът продължава отличното си представяне в дебюта си в надпреварата.

Първият сет се развиваше гейм за гейм, като двамата тенисисти бяха изключително убедителни при своите подавания. Пред нито един от двамата не се откриха възможности за пробив до десетия гейм в мача. Тогава българинът нанесе своя удар. Гришо направи добър ретур в началото на десетия гейм, който му даде предимство при разиграването и българинът поведе с 15:0. След това двамата тенисисти демонстрираха много сигурни удари без да рискуват, но Манарино сбърка и изкара топката в аут, а Димитров поведе с 30:0. След това българинът поведе с 40:0. Гришо обаче сбърка следващия ретур като изкара топката в аут - 40:15. В следващото разиграване Манарино пое инициативата и завърши точката с воле - 40:30. Последва много силно разиграване от страна на Димитров, който успя да завърши топката с удар по правата и да спечели първия сет с 6:4. 

Гледайте и полуфинала на Гришо с Gong.bg и Diema sport 2

Вторият сет отново започна с равностойна игра между двамата. Димитров обаче първи се пропука в деветия гейм.  Гришо направи двойна грешка при 0:30. Той допусна грешка от бекхенд и изкара топката в аут при 15:40. След това Манарино завърши успешно атаката на мрежата и проби за първи път подаването на българина, с което поведе и с 5:4 гейма.

Григор Димитров - Адриан Манарино 7:5 /Втори сет/

Григор Димитров успя да върне пробива в последния момент, когато Манарино сервираше за спечелването на втория сет и изравняването на резултата. Българинът успя да демонстрира силна игра от дъното на корта. Той успя да поведе с 15:0, а след това с 30:15. Българинът имаше много добра възможност да стигне до два брейк бола, тъй като посрещаше на втори сервис подаването на Манарино, но ретура му завърши в мрежата - 30:30. След това българинът все пак стигна до точката за пробив - 40:30. Димитров се възползва от първата си възможност за връщането на пробива и изравни резултата за 5:5. Димитров успя да вземе след това подаването си и да поведе с 6:5. След това Гришо направи пробив на нула и спечели втория сет със 7:5, а по този начин и мача.

На полуфиналите Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Бенямин Бекер – Раджив Рам.

I сет 

Григор Димитров спечели първия гейм в мача и поведе с 1:0. Той започна много силно мача и след ас поведе с 3:0. Българинът допусна една непредизвикана грешка за 40:15, но успя да затвори гейма и да поведе с 1:0. Манарино успя да изравни резултата. Той пласира сервис по правата, а Димитров не успя да реагира и изкара топката в аут. Григор Димитров успя да спечели подаване си на 0 и да поведе с 2:1. Французинът демонстрира няколко добри удара от дъното на корта и успя да изравни резултата 2:2. В петия гейм Димитров вкара няколко добри първи сервиса и успя да поведе с 3:2. В осмия гейм Манарино отново демонстрира силна игра от дъното на корта. При 30:15 Димитров взе инициативата и излезе напред на мрежата, но френският тенисист го прехвърли и поведе с 40:15. Димитров пласира много добър форхенд по правата за 40:30, но Манарино успя да изравни резултата 4:4. Григор Димитров направи поредния си сервис гейм и поведе с 5:4, като завърши деветия гейм с две директни точки. Гришо направи добър ретур в началото на десетия гейм, който му даде предимство при разиграването и българинът поведе с 15:0. След това двамата тенисисти демонстрираха много сигурни удари без да рискуват, но Манарино сбърка и изкара топката в аут, а Димитров поведе с 30:0. След това българинът поведе с 40:0. Българинът обаче сбърка следващия ретур като изкара топката в аут - 40:15. В следващото разиграване Манарино пое инициативата и завърши точката с воле - 40:30. Последва много силно разиграване от страна на Димитров, който успя да завърши топката с удар по правата и да спечели първия сет с 6:4. 

II сет 

В началото на втория сет се усили вятъра и това затрудни двамата тенисисти. Димитров все пак успя да запази високия си процент на първи сервис и да поведе с 1:0 във втория сет. Манарино срещна сериозни затруднения в първия си сервис за втория сет. Българинът направи добър ретур, след което навлезе навътре в корта и завърши топката за 15:15. След това французинът направи двойна грешка и Гришо поведе с 30:15. При 30:30 Манарино излезе на мрежата и с воле направи резултата 40:30, а след това изравни резултата 1:1. В третия гейм Димитров започна с бързи две точки на своята сметка - 30:0. След това обаче той допусна двойна грешка. Последва форхенд по обратния диагонал от страна на Димитров за 40:15. Гришо завърши гейма с воле, след като бе извикан на мрежата и поведе с 2:1. Двамата тенисисти нямаха проблеми в следващите два гейма и спечелиха подаванията си за 3:2. Димитров срещна затруднения в седмия гейм, когато се стигна до равенство 30:30. Българинът все пак успя с удар пласиран в тялото да поведе с 40:30, а след това затвори гейма и поведе с 4:3. Григор Димитров допусна много грешки в деветия гейм и сервисът му бе пробит. Гришо направи двойна грешка при 0:30. Той допусна грешка от бекхенд и изкара топката в аут при 15:40. След това Манарино завърши успешно атаката на мрежата и проби за първи път подаването на българина, с което поведе и с 5:4 гейма. Григор Димитров успя да върне пробива в последния момент, когато Манарино сервираше за спечелването на втория сет и изравняването на резултата. Българинът успя да демонстрира силна игра от дъното на корта. Той успя да поведе с 15:0, а след това с 30:15. Българинът имаше много добра възможност да стигне до два брейк бола, тъй като посрещаше на втори сервис подаването на Манарино, но не успя да върне ретура за 30:30. След това българинът все пак стигна до връщане на точката за пробив - 40:30. Димитров се възползва от първата си възможност за връщането на пробива и изравни резултата за 5:5. Димитров успя да вземе след това подаването си и да поведе с 6:5. След това Гришо направи пробив на нула и спечели втория сет със 7:5, а по този начин и мача. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS