Тенис легендата Джим Къриър изказа своите адмирации към Роджър Федерер, като сравни изяществото в играта му с това на балета.

33-годишният швейцарец си върна доста позиции през 2014 година, като игра финал на „Уимбълдън” и стигна до полуфиналите на Откритите първенства на Австралия  и САЩ.

В момента Федерер заема второто място в световната ранглиста зад Новак Джокович, а през идната година ще може да преследва 18-а титла от Големия шлем.

Неслучайно Къриър, който спечели три титли от Големия шлем между 1991 и 1993 година, засипа легендарният играч с комплименти, които извадиха наяве съперничеството между швейцареца и Рафаел Надал. „Енергията, която Роджър използва, за да нанесе удар е много по-малко от тази, коята влага Надал”, отчете американецът.

„Федерер интерпретира тениса като танц, един вид балет на корта. Трябва да се отдаде дължимото на човека, научил Роджър да играе по този начин. В момента Федерер води битка с годините и макар никой да не е успявал да надвие времето, Роджър прави страхотен опит.”

„Надал от своя страна изглежда все едно води битка, когато играе. Това обяснява защо испанецът няма да се наслади на такова дълголетие в спорта, макар всички ние бихме се радвали да го видим да се състазава и на 33, както го прави Роджър”, допълни Къриър.