Първата ракета на българския тенис Григор Димитров запази позициите си в световната ранглиста преди последния турнир от Големия шлем за годината - US Open. Той отива в Ню Йорк като 24-и в света, което е същото място, което заемаше и миналата седмица. 

След силното си представяне в Синсинати, най-добрият роден тенисист не е участвал в друга надпревара, като залага изцяло на тренировките за битките на Флашинг Медоус. Там той ще е поставен под номер 22, тъй като двама от фаворитите преди него в класацията няма да участват. 

Иначе по-голямата част от водещите тенисисти не играха в турнири миналата седмица, затова нямаше и размествания в челната десетка. Водач продължава да е Новак Джокович, следван от Анди Мъри, Стан Вавринка, Роджър Федерер, Рафаел Надал, Милош Раонич, Кей Нишикори, Томаш Бердих, Марин Чилич и Доминик Тийм. 

Иначе Григор Димитров започва участието си в Ню Йорк във вторник вечерта срещу испанеца Иниго Сервантес. Ако го елиминира, вероятно ще се изправи срещу французина Жереми Шарди.