Представянето на Мастърс турнира в Париж, който започва от понеделник, ще реши окончателно битката затова кои тенисисти ще се класират за финалния Мастърс на осемте най-добри в Лондон.

За него се класират първите осем в ранглистата, но заради оттеглянето на Рафал Надал, в английската столица ще играе и деветият. Шансове да стигне до това място все още има Григор Димитров, който в момента е на 11-о място в ранглистата на живо.

Гришо е с 310 точки зад заветната девета позиция и ако иска да се класира за Лондон, ще трябва да изпревари двама от тенисистите пред него като най-реално е това да бъдат Давид Ферер и Милош Раонич.

За целта обаче Димитров трябва да изиграе феноменален турнир и да стигне до първия си финал на Мастърс.

Какви са вариантите пред Григор, за да бъде участник в Лондон? Ако спечели титлата, българинът със сигурност се класира. При достигане до финал, Гришо ще има сериозни шансове, но и това няма да го класира на 100%. В този сценарий Ферер и Раонич трябва да отпаднат преди полуфиналите.

Има възможност Димитров да стигне до Лондон и ако отпадне на полуфиналите в Париж. В такъв случай обаче Ферер и Раонич трябва да загубят още първите си мачове във френската столица, което е малко вероятно.

Жребият на Григор също не е благосклонен. В третия кръг евентуален негов съперник е Анди Мъри, а на четвъртфиналите го чака Новак Джокович. Хасковлията ще трябва да мине и през двамата, ако иска да съхрани надежди да дебютира на заключителния турнир в Лондон.