Емоциите от драматично загубения финал на Григор Димитров в Сидни още не са утихнали, а ето, че идва време за първия мач на Гришо на първия турнир от Големия шлем за 2016 - Аустрелиън Оупън.

Българинът стартира своя път с мач срещу италианеца Паоло Лоренци (№69 в световната ранглиста, а от понеделник ще бъде №57) като двубоят е последен в програмата на корт №3. На него тенисът стартира в 2 часа българско време с мача Карла Суарес Наваро - Виктория Голубич, а след него предстоят двубоите Марин Чилич - Тимо де Бакер и Светлана Кузнецова - Даниела Хантухова. Двубоят на Гришо няма да започне преди 7 часа българско време.

Подобно на Димитров, Лоренци също се намира в добра форма като през миналата седмица спечели Чалънджъра в Канбера заради което от понеделник ще бъде под №57 в ранглистата. Рекордното класиране на 34-годишния ветеран е 49-о място.

При успех над Лоренци, във втория кръг Григор ще срещне тенисист извън топ 200 на света, който ще бъде определен от мача между квалификантите Йосеф Ковалик (№248) и Марко Трунхелити (№210).