Сърбинът Новак Джокович може да се поиска от Роджър Федерер  един или дори няколко съвета за това как да се съчетаят  бащинството с участието на турнири с висока стойност като  Мастърса в Париж или дори финалния турнир на АТР. 

Лидерът в световната ранглиста стана баща миналата седмица и е нетърпелив да се включи активно в живота на сина си, въпреки  натоварения график от мачове и пътувания. "Аз ще се опитам да взимам семейството ми да пътуват с мене  колкото е възможно, разбира се, коментира новата ситуация в  живота си Джокович на пресконференция преди да стартира  участието си в Мастърса в Париж. 

"За мене е важно да участвам в живота на детето си, колкото  мога, да бъда част от развитие му, от детството му."  Федерер, който има две двойки близнаци, е доста наясно какво представлява това да пътуваш със семейството си по турнирите.  Джокович беше попитан дали би взимал съвети от претендента за  1-ата позиция в ранглистата. "Ето Роджър, ти спомена Роджър. Но освен него, има много  други играчи, които са в подобна ситуация, така че аз се опитвам да говоря с тях и да получа някои съвети или пък да ми разкажат за някои преживявания, които могат да помогнат и моя случай,  каза Джокович.  Двамата обаче изглеждат като фаворити за победата в Париж,  което не беше скрито от сърбина.

"Винаги съм смятал, че той е един от най-добрите играчи в  света, и той продължава да се доказва на всички, че заслужава да бъде там- на върха. "Имам голямо уважение за това, което той прави. Аз не мисля, че възрастта е проблем за него. В интерес на истината, той е да изигра някои от най-добрите си мачове в кариерата именно през  тази година./БТА