Водачът в световната ранглиста при мъжете Новак Джокович (Сърбия) продължава да побеждава всеки, който му се изпречи на пътя и сега триумфира на турнира от сериите Мастърс в Шанхай.

Джокович се справи без особени проблеми на финала срещу французина Жо-Вилфрид Цонга с 6:2, 6:4 и прибави трета титла от този турнир в богата си витрина. С тази победа Джокович още веднъж потвърди ореола си на полубог в Китай, където още има 6 титли в Пекин и победа във финалния Мастърс, който през 2008-а година се проведе в Шанхай.

Джокович има 14 победи от 20 мача срещу Цонга, който продължава да се бори за място в тазгодишния финален Мастърс, който ще се проведе другия месец в Лондон.

Сърбинът имаше нужда от 68 мнути, за да спечели срещу Цонга, който в понеделник ще бъде на 10-о място в световната ранглиста.

"Лош късмет днес, но се надявам, че ще успееш да вземеш място за Лондон и да завършиш сезона по начина, по който искаш, обърна се Джокович към французина. Джоко пък добави 9-и свой трофей за годината при изиграния днес 13-и финал подред.
Той проби сервиса на противника си четири пъти днес без да позволи срещу него да се отвори такава възможност, което се оказа за успеха му срещу играч, който преди това пък победи Надал./БТА