Григор Димитров продължава колебливото си представяне през настоящия сезон, след като загуби с 1:2 сета (3:6, 6:1, 3:6) от американеца Стийв Джонсън в третия кръг на турнира във Вашингтон. Освен солидната игра на Джонсън, голяма роля за неочакваното поражение имаха и силните болки в рамото, които пречеха на играта на Димитров.

Първият сет в мача бе решен от един пробив, който Джонсън реализира още при първата си възможност за 2:0. До края на сета мощният американец печелеше подаванията си и така дръпна с едни гърди напред след 6:3.

Григор обаче се съвзе с великолепен втори сет, в който поведе с 3:0 след пробив и три спасени точки за рибрейк. Представянето на Димитров се подобряваше, а след нов пробив за 5:1 хасковлията затвори частта на свое подаване.

По това време обаче започнаха и проблемите на Григор с рамото като често в почивките той викаше физиотерапевт, за да бъде масажиран.

Димитров пропусна възможност за пробив в третия гейм на третия сет, а малко след това Джонсън на свой ред проби за 4:2, след което затвърди и се доближи на гейм от победата. Гришо спаси три мачбола на свой сервис, но след това не бе в състояние да удържи началния удар на американеца, който след 6:3 си осигури място на четвъртфинал. Там той ще срещне сънародника си Джак Сок, който успя да победи другия фаворит в тази четвъртина на схемата Ришар Гаске с 6:7, 7:6, 6:4.

Заради травмата, Григор отказа и участието си на двойки. След двубоя срещу Джонсън на сингъл, гългаринът и Марди Фиш трябваше да излязат в мач от втория кръг на двойковия турнир срещу Бопана и Мергеа, които продължават напред без игра.

Стига да се възстанови навреме, през другата седмица Григор ще участва на Мастърс турнира в Монреал, на който през миналия сезон достигна до полуфиналите.