Ракета №1 на Великобритания при мъжете Анди Мъри изрази готовност да даде съвети на австралийския си колега Ник Кириос, който прикова вниманието с поредните си изцепки на корта.

21-годиншният тенисист с гръцко потекло бе глобен с 13500 паунда, защото умишлено се предаде в мача си срещу Саша Зверев на Шанхай Мастърс. Това е само поредният подобен епизод в кариерата на Кириос, която заплаша да тръгне по опасен път.

Мъри е един от играчите, които са близки до Кириос, като също е имал своите проблеми с гнева на корта. „Говоря си с него за всякакви неща – тенис, спорт, баскетбол. Ако той пожелае някой път да ме попита нещо, очевидно ще съм отворен да си поговорим. Не е хубаво да виждаш млади момчета под светлините на прожекторите да правят грешки и да изпитват трудности, докато вършат неща, които в крайна сметка ще ги наранят“, коментира Мъри.

„Когато мисли само за играта, Кириос е много вълнуващ и владее всички удари. Много е талантлив. Не е толкова лесно да привличаш толкова внимание на такава крехка възраст. Някои играчи имат трудности да се справят с напрежението“, добави Мъри.