Водачката в световната ранглиста Серина Уилямс ще участва в турнира по тенис за смесени отбори „Хомпан Къп“ след 7-годишно прекъсване. Уилямс ще си партнира с шампиона на двойки от „Уимбълдън“ Джак Сок в състава на САЩ за надпреварата в Пърт от 4 до 10 януари, която част от подготовката на водещите състезатели за Откритото първенство на Австралия.

33-годишната американка ще се стреми към рекорден трети трофей в турнира, след като вече има две титли през 2003 година с Джеймс Блейк и през 2008 година с Марди Фиш. Съперници на САЩ в група А ще бъдат Канада, Чехия и Италия.

За канадците ще играят финалистката от „Уимбълдън“ Южени Бушар и Вашек Поспишил, дуетът на Чехия ще бъде Луцие Шафаржова и Радек Щепанек, а в състава на Италия са заявени Флавия Пенета и Фабио Фонини.

Миналогодишният шампион Жо-Филфрид Цонга ще си партнира с Ализе Корне за тима на Франция, който е в група Б заедно с домакина Австралия, Великобритания и Полша.

Кейси Делакуа и Ник Кириос ще защитават честта на австралийките, а двукратният шампион в турнирите от Големия шлем Анди Мъри и Хедър Уотсън ще играят за британците. Агниешка Радванска и Йежи Янович ще бъдат в тима на вицешампиона от миналия сезон Полша. /БТА