Италианката Флавия Пенета победи Каролина Плишкова с  6:1, 6:3 в последната среща от груповата фаза на Турнира на  шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара.

Така поставената под номер 3 Пенета се класира втора в група  "Сердика" и на полуфиналите в събота ще играе срещу  победителката в група "Средец" Карла Суарес Наваро. Но класирането ѝ напред беше ясно още преди началото на двубоя.

Чехкинята пък се включи в надпреварата само за този двубой след отказването на рускинята Екатерина Макарова, която до момента беше натрупала две загуби и логично не продължи напред в надпреварата. 

Иначе 32-годишната италианка не даде особени шансове на Плишкова. 15-ата в света Пенета, която участва с "уайлд кард", спечели 88 процента от точките след разигран първи сервис и не допусна  пробив в срещата, която завърши след 65 минути игра.

Тя взе седем от първите осем гейма и нито за момент не остави  съмнение в превъзходството си. Чехкинята пък нямаше отговор на силната ѝ игра и заслужено загуби, като вече спокойно може да се отдаде на почивката си.