Датчанката Каролине Возняцки загуби с 4:6, 7:5, 6:7(1) срещу чехкинята Петра Цетковска и отпадна във втория кръг на откритото първенство по тенис на САЩ. Изненадата в четвъртък вечер остави само три тенисистки от челната десетка на схемата все още в турнира, като Возняцки е най-високо поставената от отпадналите до момента. Цетковска, която е под номер 149 в световната ранглиста след 7-месечно лечение на травма в бедрото, взе участие на турнира като специално изключение поради контузия.

Чехкинята обаче не е загубила мощния си форхенд, който изработи 29 от нейните 61 печеливши удара, изпратени през целия мач в полето на Возняцки. Тя дори защити четири разигравания за мача, преди да надвие датчанката в тайбрек.

"Казах си - сега или никога, така че просто вложих всичките си сили. Просто е невероятно! Много съм щастлива, че отново съм здрава и имам сили да играя на високо ниво", каза Цетковска след мача. Поражението на Возняцки остави в турнира само три тенисистки от топ 10 на схемата, след като шест отпаднаха, а рускинята Мария Шарапова отказа участие.

Лидер е американката Серина Уилямс, която преследва пълен успех в турнирите от веригата за Големия шлем, следва румънката Симона Халеп под номер 2 и Петра Квитова под номер 5. Халеп започва да се чувства все по-комфортно като втората ракета на женския тенис. Само преди година тя пристигна в САЩ от същата позиция за първи път в кариерата си и отпадна в третия кръг, но през настоящия тенис-сезон такова нещо трудно може да се случи.

Румънката загуби само девет гейма в първите два кръга, като този път надви квалификантката Катерина Бондаренко от Украйна с 6:3, 6:4. "Малко бях разсеяна. Не успях да се съсредоточа и допусках грешки, но ставам все по-опитна и ги изчиствам. Имам повече самоувереност и се чувствам доста по-силна психически. Физически също", каза Халеп след мача си от втория кръг./БТА