В 15 днес едно момче от Хасково ще излезе на Централния корт на Уимбълдън в преследване на поредната си мечта. Григор Димитров се изправя срещу Новак Джокович в битка за влизане на финала на най-престижния турнир в света.

До преди няколко години не сме си и помисляли, че българин може да бъде в топ 4 на Уимбълдън, но ето, че след 5 победи Григор Димитров го стори и накара цял свят да говори за него. Амбициите на 23-годишния българин обаче далеч не спират дотук – той още преди турнира заяви, че целта му е трофеят.. „Страх ли? Страхът въобще не присъства в картинката. Разбира се, не очаквам лесен мач, но ще изляза на корта с единствената мисъл за победа“, сподели Гришо преди сблъсъка.

Цял свят ще е вперил погледи към мача между двамата балканци, а според специалистите големият фаворит е Джокович. Ако съдим по преките двубои и класирането в ранглистата, това е съвсем логично. Григор е 13-и (но в понеделник ще бъде минимум 9-и), докато Джокович е 2-и, а в двубоите помежду им сърбинът има предимство от 3:1 победи. Добро предзнаменование е обаче това, че статистиката между Димитров и Анди Мъри бе същата преди гръмката победа на българина преди 2 дни.

И двамата тенисисти нямат загуба на трева през този сезон като Ноле е играл единствено на Уимбълдън, докато преди това Григор триумфира на турнира в Куинс, което значи, че е в серия от 9 поредни победи на тази настилка. При така желаната от нас победа, българинът ще направи още един скок – до осмото място в ранглистата. А титла ще го направи пети в света...

Двубоят ще можете да гледате на живо по Нова Телевизия, както и онлайн в сайта на телевизията. а в Gong.bg ще можете да следите с текст всичко, което се случва на Централния корт на Ол Инглънд Клъб.