Григор Димитров продължава напред на US Open! След като срещу Райън Харисън постигна първата си победа в Ню Йорк, сега Гришо буквално прегази Дуди Села – 6:1, 6:2, 6:2!

По-малко от час и половина бяха необходими на българина, за да си осигури за първи път място в третия кръг на турнира. Там той ще срещне победителя от двубоя между Давид Гофен и Жоао Соуса.

На втория по големина корт „Луис Армстронг Стейдиъм“ сякаш имаше само един тенисист. Григор показа много качествен тенис, изчистен от грешки и изпълнен с множество печеливши удари и атрактивни разигравания. 83-ият в света Дуди Села опита по всякакъв начин да се противопостави на своя съперник, но не успя да го постигне в нито един момент. Димитров си играеше като котка с мишка с израелеца и след само 89 минути напусна корта като победител.

Мачът започна отлично за Григор, който след два спечелени сервис гейма и един пробив от втория си брейбол водеше с 3:0 след малко повече от 10 минути.

В четвъртия гейм българинът поведе бързо с 40:0 след множество грешки на сервиращия Села. Израелецът все пак се добра до равенство, но нови две успешни разигравания в полза на Димитров доведоха до нов пробив и 4:0.

Следващият гейм бе доста продължителен като Села имаше всички шансове да върне единия пробив. Той поведе с 40:0, Димитров стигна до равенство, но след грешка на мрежата даде нов шанс на съперника си. Села обаче на свой ред при предимство сгреши лесна топка на мрежата. Григор не даде повече подаръци на съперника си и взе гейма за 5:0.

Села все пак се разписа в резултата, печелейки следващия гейм, след което на свой сервис Григор стигна до 6:1 след само 28 минути.

Вторият сет започна с нов пробив за хасковлията. Изненадващо обаче последва слаб гейм, в който Григор бе разконцентриран, направи две двойни грешки, а добри удари на Села доведоха до връщане на пробива и 1:1.

Този момент не притесни Димитров, той отново проби подаването на противника си и този път го затвърди на свой сервис за 3:1. Села стигна до втори гейм в своя полза за 3:2, но не и до повече в този сет, завършил с нов пробив на Димитров и 6:2.

Развоят на третия сет не бе по-различен от първите два. Пробив още в първия гейм за Гришо, след което още един за 4:1. Села стигна до втори гейм на своята сметка при 5:2, а перфектен сервис гейм на 0 за българина доведе до 6:2 – победа в сета и в мача!