Анди Мъри (Великобритания) нямаше проблеми с класирането си за 2-ия кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като отстрани в три сета Лукаш Росол (Чехия) 6:3, 6:2, 6:2.

Покривът на Артър Аш стейдиъм беше отворен, но след мача Мъри отбеляза, че обстановката е била като на турнир в зала.

"Беше напълно различно да играя тук. Наистина нямаше никакъв полъх на вятъра. Чувствам се като да играя в зала, перфектно, каза Мъри.

Шотландецът, който е номер 2 в схемата на Флашинг Медоус, проби веднъж в първия сет, а след това във втория дръпна след 3:1.

Двукратният победител в Големия шлем и номер 3 тук Стан Вавринка се наложи над Фернандо Вердаско също в три сета. Швейцарецът победи ъсс 7:6 (4), 6:4, 6:4. Вердаско, в момента на 46-о място в света, има 12 победи в първи кръг в САЩ от 13 участия, както и до днес баланс от 3-2 победи над този съперник. За последен път двамата се срещнаха на турнира Куинс преди Уимбълдън и испанецът отново победи.

Вавринка обаче направи 30 уинъра в мача, 7 от които с бекхенд с една ръка, а накрая заяви, че е истински щастлив, защото освен победата, се е получил и хубав мач.

Аржентинецът Хуан Мартин Дел Потро- бивш шампион на Откритото на САЩ, изглеждаше истинска заплаха за фаворитите с играта си в 1-ия кръг. Той се справи със сънародника си Диего Шварцман с 6:4, 6:4, 7:6 (3). След дълго лечение на различни контузии, малко подобрена игра в Рио, днес Дел Потро направи 11 аса, макар да се забави малко с победата в третия сет, където победи със 7:3 в тайбрека.

"Всеки мач тук на Ю Ес Оупън публиката ме кара да се чувствам специален. Харесвам атмосферата тук и играя някак различно, обясни Дел Потро. Неговият следващ съперник ще бъде американецът Стив Джонсън, номер 19 в схемата. Джонсън се наложи над руснака Евнегий Донской с 4:6, 1:6, 7:6 (2), 6:3, 6:3.

Сърбинът Янко Типсаревич нямаше този късмет публиката да бъде на негова страна, защото трябваше да се бори със Сам Куери (САЩ), номер 29 в схемата. Но Типсаревич спечели срещу човека, който отстрани Новак Джокович в третия кръг на Уимбълдън, със 7:6 (4), 6:7 (0), 6:3, 6:3, което за него е първа победа на Голям шлем от 2013-а година на същия турнир.
Той имаше доста проблеми със здравето, в това число и операция за отстраняване на тумор през 2014-а, но сега се връща след няколко подгряващи турнира преди Откритото на САЩ.

16-ият поставен Фелисиано Лопес (Испания) имаше късмет срещу Борна Чорич (Хърватия), който се отказа заради травма в ръката въпреки аванса си от 4:3 в първия сет./БТА