Втората ни ракета при жените Сесил Каратанчева не успя да прескочи първия кръг на Откритото първенство по тенис на САЩ и напусна надпреварата. Българката отстъпи на 12-ата в света Белинда Бенчич с 1:6, 2:6 за 59 минути.

Това беше първия сблъсък между двете тенисистки и той не се разви никак добре за 8 години по-възрастната Сесил. Тя допусна пробив още в първия си сервис гейм, а след затвърждаването му 18-годишната швейцарка поведе с 3:0. Впоследствие Каратанчева спечели един гейм, но последваха нови три поред в пола на опонентката й, която приключи сета само за 24 минути.

Във втората част нещата се промениха кой знае колко, като Каратанчева бе пробита на старта, но съумя да върне пробива веднага. Вместо да използва психологическия момент обаче 106-ата в света българка допусна нов пробив, който този път дойде след жестока битка с четири равенства и пет отразени брейкбола.

Това като че ли окончателно пречупи съпротивата й, а Бенчич релизира нов пробив за 5:2, преди на собствен сервис да приключи мача още с първия мачбол. В следващия кръг швейцарката ще се изправи срещу 88-ата в света японка Мисаки Дои.