Григор Димитров ще се изправи срещу световния номер 83 Дуди Села на US Open днес след 20 часа българско време, показва програмата.

Нашата първа ракета ще излезе на втория по големина корт в Ню Йорк Louis Armstrong Stadium веднага след срещата между Роберта Винчи и Шуай Пън, която стартира в 18.00 часа.

Израелецът Села се справи на старта с аржентинеца Карлос Берлок с 3:1 сета.

Досега Гришо е побеждавал два пъти Дуди Села в двубои на ниво ATP – в Ница през 2012 г. на клей и в Куинс на трева през следващия сезон. Нашият тенисист има и една загуба от израелеца в сериите „Чалънджър“ още през 2010 година в родината на днешния му съперник. Това ще бъде четвърта среща помежду им.

Досега нито Григор, нито Села са успявали да стигнат до третия кръг на US Open


В официалния сайт на АТР във визитката на първата ракета на Израел пише:

"Започва да играе тенис на седем години. Баща му Махаил е шофьор на автобус, майка му Анка - медицинска сестра. Има двама братя (Офер, който също е тенисист и Нир, който е брокер на недвижими имоти), както и по-голяма сестра. Тенис идолите са му бившият израелски тенисист Амос Мансдорф и Роджър Федерер. Обича да кара сърф на плажа. Също така харесва футбол и подкрепя Манчестър Юнайтед. Любимият му удар е бекхендът и предпочита да играе на твърди кортове (каквито са тези на US Open). Най-ценният му спомен в тениса е петсетовата победа над Фернандо Гонзалес в двубой от купа "Дейвис", класирала Израел за Световната група."