Най-добрият ни тенисист Григор Димитров показа умерени емоции след успеха си над Люк Савил във втория кръг на „Уимбълдън“ и заяви, че стъпка по стъпка върви към целите си.

Хасковлията отнесе австралийския квалификант с 3:0 сета и в следващия си мач ще се изправи срещу украинеца Александър Долгополов.

„За мен това бе първо излизане на централния корт, така че съм много щастлив и съм много уверен в себе си. Днес играх отлично, най-важното беше, че играта ми вървеше. Исках да усетя този момент да бъда на централния корт, да се забавлявам и успях да го направя“, обясни Димитров след двубоя.

„Човек не играе всеки ден на централния корт. Опитах се подбирам ударите си в правилния момент. Савил е опасен съперник, но се радвам, че успях да контролирам събитията през целия двубой. В момента играя мач за мач, имам различна тактика за всеки съперник. Когато излезеш срещу топ играчите, трябва да играеш по друг начин, ако искаш да направиш нещо.“

„Тук се чувствам много добре и стъпка по стъпка постигам целите, които съм си поставил. Все още не съм свършил“, допълни Гришо.