Отлично подготвена настилка, прекрасно време, тенис на страхотно на ниво и изключително класни отигравания – така премина първият ден на Държавното отборно първенство по тенис за жени.

Във вчерашния състезателен ден несъмнено сензацията беше отпадането на шампионките от „НСА“, но много сериозно впечатление направи отборът на ТК „Черно море ЕЛ“. Двете ракети на варненския клуб показаха много борбен тенис, невероятна игра от дъното на корта, чудесни воллета и закономерно се поздравиха с победа над ТК „15-40“.

„Много съм щастлива от отборната победа, която постигнахме. Аз изгубих първата среща срещу Елизабет Данаилова от „15-40“, бях много изморена, знаете, че вчера играхме финал на Държавното отборно за девойки, който за съжаление изгубихме. Но много се радвам, че Габриела успя да вземе победа и така ни осигури трети мач на двойки, в който се представихме много силно“, сподели младата надеждата на „Черно море ЕЛ“ Полина Радева.

Дора Рангелова, която е директор на първенството сподели, че е изключително доволна от силната игра, която демонстрират участничките в състезанието.

„Турнирът е на много високо ниво и състезателките демонстрират страхотно майсторство. Кортовете са в отлично състояние, за което искам да благодаря на Тенис клуб „Банкя“. Надявам се днес да се получат още по-оспорвани сблъсъци. Пожелавам успех на всички и нека най-добрите победят“, сподели Рангелова.

Днес турнирът ще стартира отново в 10:00 ч. с мачове между вторите ракети на ТК „Левски“ срещу ТК „Черно море ЕЛ“, ТК „Локомотив“ Пд срещу ТК „Дема“ и ТК „15-40“ срещу ТК „НСА“.