Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова ще открие сезон 2015 на WTA турнира „Brisbane International“ в Бризбейн, който е от престижната категория WTA Premier и с общ награден фонд от 1 милион долара.

За пловдивчанката това ще бъде първо участие в състезанието от 2009 година насам, когато при дебюта си в австралийския град успя да преодолее съпротивата на Моника Никулеску в първи кръг, но след това отстъпи в три сета на Сара Ерани, пише tenniskafe.com. Българката отново ще попадне директно в основната схема, където ще видим още четири представителки на Топ 10 в лицето на Мария Шарапова, Ана Иванович, Анджелик Кербер и Доминика Цибулкова.

Преди началото на Australian Open Цветана Пиронкова ще се завърне отново в Сидни, където през този сезон спечели първата си титла на ниво WTA, записвайки осем поредни победи и давайки на своите съпернички само един-единствен сет. Освен трофея, Пиронкова ще има трудната задача да защитава цели 495 точки или близо 40% от настоящия ѝ актив за световната ранглиста.

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров също ще участва на турнира в Бризбейн, където се очаква да бъде поставен под №5 в основната схема, в която място намериха още тазгодишният финалист Роджър Федерер, Кеи Нишикори, Марин Чилич, Милош Раонич и Хуан Мартин Дел Потро, който ще се завърне отново на корта след претърпяната операция в китката, заради която пропусна голяма част от сезон 2014.