Днес на кортовете на ТК „15-40” в София започва „Турнирът на шампионите”, в който ще се включат най-добрите млади български тенисисти до 10 години. Състезанието повтаря груповата фаза на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките – две групи с по четирима състезатели, което не е случайно. 

Финалите в четирите категории („зелен” и „оранжев” корт момичета и момчета)  ще се проведат в неделя в зала „Арена Армеец София”, а победителите ще бъдат наградени на централния корт минути преди двубоя за титлата в Турнира на шампионките. 

В надпреварата на децата се включват победители в състезания по програмата на БФТ „Тенис 10” на „зелен” (до 10 г.) и на „оранжев” (до 8 г.) корт. Федерацията развива успешно тази програма от няколко години. През изминалите сезони биваха добавяни нови успешни инициативи към програмата като мастърси за най-добрите и държавни отборни шампионите. 

Като част от „Тенис 10” от две години се провежда и веригата „Изида Тур”, чиито турнири се провеждат успоредно с международните състезания на ITF за мъже и жени. През 2014 година по програмата са се провели над 100 турнира в цялата страна.