Националката на България за "Фед къп" Диа Евтимова тренира от няколко дни на Националния тенис център с капитана за Купа "Дейвис" и национален треньор Тодор Енев.

"Това със сигурност е най-лошата ми година като професионална тенисистка, защото почти четири месеца лекувах контузии на ходилата. Първо получих травма на турнир в Съединените щати през януари, което ми попречи и да играя за националния отбор в Будапеща. Имах стрес фрактура и два месеца въобще не можех да стъпвам. После получих контузия и в другото стъпало на турнира в Дармщад. Дълго се възстановявах и едва от тази седмица тренирам пълноценно", заяви Евтимова.

Тя е много доволна от условията в Националния тенис център и заниманията с Енев. Диа още усеща болка, но може да тренира по час и половина. Играта срещу машината й давала по-голяма интензивност на тренировката.

"Първият ми турнир след възстановяването ще бъде в София на ТК Левски от 8-и септември, където ще бъда сред поставените. След това ще играя и на другото състезание с награден фонд 25 000 долара в Добрич. В зависимост от формата и резултатите ми на турнирите в България, ще реша къде да участвам след това. Имам амбиции да се завърна сред първите 150 в света, но първо трябва да съм здрава. Тази година направих няколко добри мача срещу състезателки от класата на Питер и Бондаренко, което показа, че имам възможности", добави 27-годишната Диа.

Тя е получила чрез Babolat предложение да тренира есента в тенис академията на Клаус Хофсес в Марбея, Испания. Евтимова има желание да присъства лично и на третото издание на Турнира на шампионките в София.

"Смятам, че Григор Димитров може да стигне далеч на Откритото първенство на САЩ. В момента той показва голям потенциал и е изключително дисциплиниран. Надявам се да успее да се възползва от шансовете си в Ню Йорк и да запише още много победи", пожела третата ракета на България на своя съгражданин от Хасково.