Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби на четвъртфиналите на турнира за Купата на Кремъл и отпадна от надпреварата в Москва. Пиронкова отстъпи пред румънката Ирина-Камелия Бегу с 6:1, 3:6, 2:6 за два часа игра. Българката не успя да се завърне в Топ 40, което щеше да се случи при класиране на полуфиналите.

Първата ни ракета в женския тенис изравни най-доброто си постижение в руската столица от 2009-а година, когато също достигна до четвъртфиналите. Българката тръгна добре като проби съперничката си на два пъти в първия сет и поведе с 4:0, след което спокойно приключи първата част с 6:1.

Цветана Пиронкова

източник: БГНЕС

Още във втория гейм на втория сет обаче румънката на свой ред проби Пиронкова и дръпна с 2:0. Най-добрата ни тенисистка изравни до 2:2. Съперничките си размениха по още един пробив до 5:3 и при свой сервис Бегу затвори сета с 6:3 и изравняване. Цвети Пиронкова може да съжалява, тъй като не успя да се възползва от три точки за връщане и на последния пробив на румънката.

В третия сет първата ни ракета стартира стабилно и спечели своите подавания до 2:2, като дори пропусна възможност за пробив в четвъртия гейм. На този етап обаче Ирина-Камелия Бегу се възползва от нови грешки от форхенда на българката и проби Пиронкова за 3:2 в своя полза. Цветана Пиронкова така и не успя да се съвземе и загуби сета с 2:6, а с това и двубоя с 1:2 сета.

С участието си Пиронкова записа 100 точки за световната ранглиста, но не можа да се класира за девети път на полуфинал в турнирите на WTA и за първи път след спечелването на единствената си титла в Сидни през януари.