Името мъфин идва от немската дума "muffe" и от френската дума "moufflet", което означава мек хляб. Те се приготвят изключително бързо, защото те не съдържат мая и следователно те не изискват цялото време, прекарано в месене и втасване.
Мъфините могат да бъдат различни видове, като най- популярните са с плодове, ядки и сирена, съобщават от foodpanda. Преди години, мъфините са били най- популярни в Минесота, като от там се разпространяват и по останалата част на света.
Оригиналните мъфини няма дупки и глазура отгоре. Те са с леко лъскава текстура. Перфектният мъфин е със златисто кафяв цвят. Вътрешната текстура трябва да бъде влажна, в леко кремав цвят.
Мъфините са най- предпочитани за специални събития. Във Франция, ако направите за гостите си мъфини, се смята за израз на любов и признателност. В Италия са регистрирани четири предложения за брак като пръстенът е бил скрит в мъфина.
19 декември е националният ден на мъфина. Още през X век са се приготвяли мъфини на територията на Уелс. /БГНЕС
Коментирай