Мъжете, които гледат порно, изпитват по-малко удоволствие от секса и се опитват да приложат видяното в реалния живот, сочат резултатите от изследване, цитирани от ЮПИ.

Получените резултати навеждат на мисълта, че в повечето случаи порното следва познатсценарий, свързан с насилие и унижаване на жената. При положение, че то стане първостепенен източник за сексуално обучение, тези свързани с поведението "правила" по-често се спазват и е по-вероятно гледащите порно да използват въпросните сценарии в реалния живот.

Изследователи от университета на Арканзас във Файетвил, Нюйоркския университет и университета "Джеймс Медисън" във Вирджиния интервюирали 487 хетеросексуални студенти на възраст между 18 и 29 години. Анкетираните трябвало да отговорят на въпроси, свързани с любовните си връзки и порнографските си навици.

Изследователите заключили, че мъжете, които гледат порно няколко дни седмично, разчитат на видяното, за да се възбудят, и са склонни да го приложат в сексуалния си живот.

Изследователите установили също, че мъжете, които гледат порно, изпитват по-малко удоволствие от секса в сравнение с онези, които не гледат порно.

Резултатите от изследването са публикувани в Archives of Sexual Behavior./БТА