По света има най-различни обичаи в секса. В Нигерия например крадат булките, а в Папуа-Нова Гвинея момчетата пият сперма, за да навлязат в света на истинските мъже.

В Нигерия браковете се уреждат от родителите, докато децата са още малки и обикновено сватбата е между роднини. Всяка година се организира фестивалът Гервол, по време на който мъжете се маскират и крадат жени. Ако една жена бъде открадната, без мъжът й да забележи, новата двойка бива признавана от обществото. Така в Нигерия се сключват браковете по любов.

В Непал споделят жената. Когато една жена се омъжи за даден мъж, всъщност тя се омъжва за цялото семейство и всички братя имат равни права върху нея.

В племената в Папуа-Нова Гвинея 7-годишните момчета се отделят от семействата им и живеят с други момчета, докато навършат 10 години. Това се прави, за да се "изчистят" от женското влияние. Част от ритуалите, които момчетата извършват, за да станат истински мъже, включват поставяне на пиърсинг, пускане на кръв от носа и пиене на големи количества захар от захарна тръстика.

Важна част от ритуала към мъжеството е и пиенето на спермата на старейшините. Така момчетата стават по-силни и по-желани. Когато се завърнат сред жените мъжете пускат кръв от носа си по същото време, когато техните избранички имат месечен цикъл./БГНЕС