Хората, които не ползват Facebook, живеят по-щастливо от останалите, пише Dariknews.bg. Това установи скорошно проучване в Дания. До същия извод стигнаха и германски учени от Берлинския университет „Хумболт" и от Техническия университет в Дармщат през 2013 година.

Мнозина от участниците в проучванията са признали, че изпитват завист, когато разглеждат страниците на своите Facebook приятели.

И как няма? Всички във Facebook изглеждат сякаш живеят невероятен живот - те имат най-хубавата работа и най-добрите колеги, изживяват най-забавните приключения и се радват на най-разтърсващата любов.

Всичко това кара повечето хора да се чувстват недостатъчно добри и освен това е пълна лъжа, казват от HigtonBros с видеото, което са създали. Никой не е толкова щастлив, колкото изглежда на стената му във Facebook. Защото в повечето случаи тя, както повечето снимки, е „фотошопирана" така, че да пасне на неговата представа за живота - такъв какъвто иска да бъде.

Решението? Не се сравнявайте с другите и се раздвайте на своите преживявания, успехи, радости и приключения. Те са уникални и незаменими...