Руският президент Владимир Путин отказа да се полее със студена вода и да стане част от международната кампания на известни личности в помощ на болните от амиотрофичната латерална склероза.

Всяка звезда, която се облее със студена вода, предизвиква следващата, която да направи същото. Холивудският актьор Вин Дизел се включи в акцията и предизвика руския президент Владимир Путин. Но президентът не прие предизвикателството. Той не отказа на поканата лично, вместо него това стори говорителят му Дмитрий Песков.

"Президентът не е запознат с инициативата и има много по-важни работи, за които да мисли", заяви Песков.

Бившият президент на САЩ обаче Джордж Буш-младши стана поредната знаменитост, която се поля.

Съдържанието на кофата върху Буш, който бе седнал на стол, изсипа лично съпругата му Лаура. Бившият президент се опита да понесе ледения душ с хладнокръвие, но в крайна сметка не издържа и издаде силен вик.

"На всички вас, които ме предизвикаха, ще кажа следното: не мисля че е приемливо, като бивш президент, да се обливам с ледена вода. Затова просто ще напиша чек в подкрепа на кампанията", започна Буш, но докато пишеше чека, жена му Лаура изсипа кофата отгоре му.

„Нека следващият да е Бил Клинтън, който наскоро имаше рожден ден", заяви лукаво Буш, който е републиканец, докато Клинтън е демократ. /БГНЕС