Напоследък светодиодните крушки изгряват на все повече места, а причините за това са много.

Кое е толкова впечатляващо в тези малки светлини? Защо виждаме все повече и повече светодиодни крушки светещи навсякъде?

LED крушки издържат по-дълго

Без да се прекъсне спиралата или да изгори, LED крушки могат да светят до 50 000 часа , (това са близо 8 години при пълна яркост). Този живот е два пъти повече от този на флуоресцентни крушки и двадесет пъти повече от обикновените крушки.

Те са енергийно ефективни

Една нажежаема крушка губи 90% от енергията си за топлина, използвайки едва 10% от енергията си за светлина. Тоест вие плащате да отоплявате дома си с крушки. LED крушките преобръщат тази статистика наопаки, като само едва 10% от енергията им се губи в топлина. Не само това, но и работят с 10 до 20% от мощността, необходима за крушките с нажежаема жичка с подобна яркост.

LED крушките имат по-голямо цветово разнообразие

LED крушки могат да бъдат направени в широк спектър от цветове, без използването на допълнителни филтри, с което се намаляват производствените разходи. Също така осигуряват по-надеждно и по-ярко на цвят осветление, отколкото обикновената крушка.

Цветната темпратура (цвета на светлината измерва се в Келвин(К) ) при LED крушките варира от 2700K до 6000K. Нормалната светлина, която сме свикнали да използваме в домовете си, е около 3000K и се нарича топло бяла светлина. При LED осветлението имаме възможността да поставим и по-студена светлина, която се препоръчва за работни помещения - офиси, складове, бани и тоалетни, градинско и улично осветление. V-TAC препоръчва в такива случаи да се използва т.н. дневна светлина -4500К. Студена светлина, наричаме тази с цветна температура 5500-6000К. Тя влияе на човешкия мозък и има ефекта на кафето, държи организма буден и бодър. Затова студена светлина не трябва да се използва в помещенията за отдих – дневни, спални и други.

LED крушки работят в мълчание

Дните на бръмчащи крушки изтече със създаването на светодиодните такива, така че няма нужда да се разсейвате, слушайки жуженето на електрически крушки.

Те са изключително безопасни

С толкова малко енергия израсходвана за топлина и толкова малко електричество използвано като цяло, LED крушките не се награвят и няма опастност от изгорени крушки или подпалени абажури. Те са изклчително здрави, обикновено при тях няма стъкло, което да се счупи, както и няма нажежаема жичка, която да се повреди при вибрация (при пренасяне например).

LED крушките са с насочена светлина

Светодиодните крушки могат да се използват без допълнителни рефлектори или лещи, което означава по-малко загуба на светлина и по-ниски разходи за нея.

LED крушките не променят цвета си

Без значение колко години е работила, ЛЕД крушката ще свети с един и същи цвят през целия си живот, докато крушките с нажежаема жичка пожълтяват и се замъгляват.

LED крушки не съдържат живак, както обикновените крушки. Съчетавайки това с факта, че те ще надживеят техните старомодни братовчеди, прави изборът да преминете на LED, ясен като бял ден.

Съветът на V-TAC:
Не купувайте LED крушки с недоказан произход и сертификати поради 2 основни причини:

1. Възможни са смущения от непозволени радио излъчвания, които биха действали върху вашата музика, радио и озвучителна техника, създавайки брум .

2. Коефициентът на цветопредаване (CRI), които за дома e необходимо да бъде над 80, ако не е изпълнен, влияе на психичекото ни настроение и е много вреден за човека. Продуктите без СЕ сертификат не гарантират тези важни характеристики, както и останалите, касаещи предимно постигнатата осветеност и разход на енергия.