Живодар „Zhivo“ Бахнев отпадна от надпреварата в Hearthstone Legendary Series, част от състезанията на Intel Extreme Masters Katowice. 20-годишният играч, за когото това бе първи голям турнир, не успя да се справи със своя съперник и приключи участието си още в първия кръг на турнира.

Опонент на Zhivo в борбата за $10 000 беше руският стриймър SilverName. Руснакът успя да се възползва от грешките на българския играч и спечели три игри от четирите изиграни. Zhivo спечели единствено втората игра. Така той не успя да се класира за втория кръг на състезанието и не взе част от паричната награда.

Победител в състезанието стана играчът на SK Gaming AKA Wonder. Във финалния двубой той се срещна със SilverName, когото разби с убедителен резултат 3:0.  

Междувременно приключиха състезанията по Counter-Strike: Global Offensive и StarCraft 2. Мачовете се играха в зала Сподек, а хиляди души гледаха игрите на живо. Голямата награда в най-популярната шутър игра станаха един от любимите на феновете световни отбори Fnatic. Победител в SC2 пък стана кореецът Polt.

Срещите от IEM Катовице продължават днес в третия, последен ден от състезанието с финалите по League of Legends, Heroes of the Storm и битките за $10 000 в дамския CS:GO.

Последният игрален ден може да гледате на vbox7.com/esl2016.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS