ESL One New York започва утре и е време да ви запознаем с отборите по Counter-Strike: Global Offensive, които ще участват на него. Напомням, че наградният фонд на турнира е $250,000, като отборът заел първото място ще прибере $125,000.

На ESL One New York участие ще вземат общо 8 CS:GO отбора, 6 директно поканени и 2 преминали квалификации:

 

SK Gaming

Състав: coldzera - FalleN - fer - fnx - TACO

SK Gaming са смятани за най-добрият CS:GO отбор в момента, следователно са и основният фаворит за спечелване на турнира. Бразилците спечелиха последните два Major-а (турнири, спонсорирани от компанията производител Valve) и сега предстои да видим дали още са в същата форма.

 

  

G2 Esports

Състав: bodyy - RpK - ScreaM - shox - SmithZz, треньор: Niak

Французите от G2 са определяни за топ 3 отбор, но напоследък са със смесени резултати. Сред тази конкуренция е трудно да се каже дали са фаворити или аутсайдери, но със сигурност не са изявени такива.

 

 

Team Liquid

Състав: nitr0 - EliGe - Hiko - jdm64 - Pimp, треньор: peacemaker

Откакто добавиха Якоб “Pimp” Винече в отбора, Team Liquid не са съвсем на старото си ниво, с което достигнаха финал на ESL One Cologne. Ще е изненада ако повторят това класиране тук.

 

 

Virtus.Pro

Състав: byali - NEO - pashaBiceps - Snax - TaZ, треньор: kuben

Полските ветерани са във страхотна форма, печелейки наскоро Dreamhack ZOWIE Open Bucharest, а преди това и Eleague Season 1. Особено впечатление прави играта на Филип “NEO” Кубски, който изглежда достига невероятната си форма от Counter-Strike 1.6.

 

Natus Vincere

Състав: Edward - flamie - GuardiaN - seized - s1mple, треньор: starix

“Родените да побеждават” загубиха 5 от последните си 6 мача и имаха лошо представяне на SL i-League StarSeries Season 2, където бяха фаворити да спечелят. Явно скорошното присъединяване на Александър “s1mple” Костилиев, все още не показва желаните резултати за украинско-руския отбор.

 

Fnatic

Състав: dennis - wenton - Lekr0 - twist - olofmeister, треньор: Jumpy

Шведите от Fnatic са с доста променен състав от Август месец, когато трима от досегашните играчи напуснаха отбора. ESL One New York е много важен турнир за тях, защото той ще покаже дали Fnatic ще могат да възвърнат титлата си на най-добър отбор в света или новият състав няма да е способен да повтори миналите постижения на тима.

 

Astralis

Състав: device - dupreeh - Kjaerbye - karrigan - Xyp9x, треньор: zonic

Датчаните спечелиха Европейската квалификация и така осигуриха мястото си на ESL One New York. Резултатите им напоследък са противоречиви и като че ли още не могат да намерят формата си от миналата година.

 

OpTic Gaming

Състав: tarik - Mixwell - NAF - RUSH - stanislaw

OpTic спечелиха Северно американската квалификация, като на финала победиха Cloud9, които са топ 5 отбор в момента и са в невероятна форма. Това показва, че OpTic определено не са за подценяване.

 

ESL One New York започва утре и ще продължи до 02 Октомври, когато се играят финалите в Barclays Center в Бруклин, Ню Йорк. Събитието у нас ще може да следите на специалната страница в сайта Vbox7. Очаквайте още информация скоро!