С началото на турнира в Ню Йорк идва време и за прогнози. Допитахме се до мнението на два топ български CS:GO отбора, в лицето на HSBG и Bpro Gaming, както и до двамата коментатори, Николай “CRASH” Драгомиров и Събин “vpR” Николов, които ще коментират мачовете на живо по Нова Спорт този уикенд от 23:15 ч. Ето и техните прогнози за ESL One New York:

HSBG

Николай “pNshr” Паунин

Прогноза за победител: Virtus.Pro

Очаквания за събитието: “Много силен ивент, но не на нивото на Major”

Минко “Mnk” Иванов

Прогноза за победител: SK Gaming

Очаквания за събитието: “Предположенията ми за победител в турнира са за SK, доказали са се като един от отборите, демонстриращ непрекъснато доброто си ниво в изявите си на офлайн събития. Очаквам едно перфектно организирано събитие с интересни за наблюдение сблъсъци.”

Веселин “Geko” Ганчев

Прогноза за победител: SK Gaming

Очаквания за събитието: “SK, като победители от последния Major, са най-големия фаворит на турнира. От другите отбори, мисля че Virtus.pro и Astralis се отличават. Очаквам високо ниво на игра и голямо зрелище.”

Християн “shEMETA” Спасов

Прогноза за победител: SK Gaming

Очаквания за събитието: “Според мен ESL One NY ще го спечели отборът на SK Gaming, това е най-добрият отбор тази година, въпреки че може и да има изненада от страна на Fnatic, които са в нов състав и са доста опасни. Събитието ще е едно от най-добрите след последния Major, надявам се да видя много изненади на турнира и нека най-добрия спечели (SK Gaming).“

Милен “MILENK0” Ле

Прогноза за победител: Virtus.Pro

Очаквания за събитието: “Очакванията ми са за един доста силен турнир имайки предвид отборите, които участват на него. Със сигурност ни очакват доста интересни срещи и изненади.”

Bpro Gaming

Димитър “DroW” Славков

Прогноза за победител: SK Gaming

Очаквания за събитието: “За мен фаворити си остават SK и Virtus Pro. Бразилците все още не са влезли напълно във форма от както Fer се завърна, но на такива турнири винаги има допълнителна подготовка и тя може да се окаже достатъчна. Много зависи как ще тръгнат нещата за Virtus Pro. Ако тръгнат добре от първия мач очаквам Virtus на финал и единственият, който може да ги бие там според мен е SK. Като цяло очаквам SK да покажат отново че са номер 1. NAVI не могат да се мобилизират откакто замениха Zeus със S1mple. Формата на Liquid се срина от както загубиха S1mple и Peacemaker не може да води играта лично. G2 си остават сериозен противник с подготовка на всички карти без изключение. Новият lineup на Fnatic изглежда се справя добре в Про лигата, но тепърва трябва да се докажат на LAN и нямам търпение да видя дали ще стигнат поне до четвърт финал. Optic, които са един от най-успешните северно американски отбори за последните 2 години, нямат високи постижения по лан турнирите, където участват европейски и бразилски отбори до момента. Не очаквам да стигнат далеч, но на този турнир мисля че те са надеждата на Северна америка да защити честта си като домакин и всички ще ги подкрепят.”

Николай “CRASH” Драгомиров

Прогноза за победител: SK Gaming

Очаквания за събитието: “Аз лично смятам, че отборът на SK ще спечели турнира отново, по простата причина, че никой на grind-ва колкото и както те го правят, отборът, който най-добре react-ва спрямо това какво правят съперниците му.”

Събин “vpR” Николов

Прогноза за победител: Natus Vincere

Очаквания за събитието: “Моето мнение е, че в макар и нов състав, Fnatic ще са в топ 3 заедно с Na’Vi и SK Gaming! Дори да са в нов състав, olofmeister ще предразположи съотборниците си, тъй като той много добре познава отборите поне от Европа, а Na’Vi са достатъчно опитни и са си научили урока от преди и най-вероятно ще са доста добре подготвени, а пък относно SK Gaming по принцип си изучават опонентите доста добре, но понякога играят и на самопреценка и затова им се получават доста от работите (като оставим стратегиите).”

Както се вижда, SK Gaming преобладава в прогнозите на професионалистите. Този уикенд предстои да разберем кой от тях ще бъде прав! Не пропускайте ESL One New York на живо по Нова Спорт в събота и неделя от 23:15 ч. Всички подробности относно събитието може да намерите и на специалната страница във Vbox7.