ESL One New York и прилежащият му CS:GO турнир ще бъдат първото esport събитие, излъчвано във виртуална реалност. Продукцията ще е колаборация между SLIVER.tv, за кадри в играта, и WonderWorld VR, за арена преживяването, която ще предостави пълно изживяване на esport събитието на хора от целия свят.

Виртуалната реалност представлява нереален свят, създаван чрез компютърни системи и аудио-видео апаратура. Тя е среда, която физически не съществува, но е създадена от информационните технологии, затова най-краткото определение за нея е „нефизическа реалност“. Проектирането на образите може да се осъществява не само върху монитор, но и чрез стереоскопични очила. Допълнителна информация на сетивата на човека се дава и чрез звука, който може да е част от симулацията.

ESL One New York ще е първото излъчване на esport събитие във виртуална реалност, видимо посредством уебсайт, мобилно устройство или чрез VR хедсет. Феновете по света могат да изтеглят и инсталират приложенията за Android и iOS на SLIVER.tv, за да гледат в мобилна Panorama-360, или използвайки Google Cardboard, както и на уебсайта на SLIVER.tv. За върховно изживяване, потребителите могат да изтеглят SLIVER.tv GearVR, Oculus Rift и HCT Vive приложенията, за да гледат в пълна виртуална реалност. WonderWorld VR ще предостави “арена изживяването”, а SLIVER.TV ще използва своята LiveVRCast технология за “in-game 360 experience” на ESL One New York за пълното излъчване на esport събитието.

“Много сме развълнувани, че ще можем да дадем начало на нашия пръв VR лайв стрийм от ESL One New York, с помощта на SLIVER.tv. Този нов метод на излъчване ще покаже на зрителите какво е да си в арената на esports мега събитие, и ще даде на хората чисто нова гледна точка върху CS:GO на най-високо ниво чрез ин-гейм VR камера. Електронните спортове помогнаха да се прокара път за онлайн видео излъчването и не бихме могли да бъдем по-горди да предприемем следващата стъпка в бъдещето на електронните медии с тази инициатива,” каза Стюарт Юън, Продуктов Мениджър на ESL.

ESL One New York започва този петък. Очаквайте скоро повече информация относно излъчването на събитието у нас.