Броени дни преди началото на Финалите на ESL Pro League е време да погледнем по-отблизо класираните отбори. В случай, че не сте запознати с лигата, хвърлете едно око на тази статия.

По време на редовния сезон, 14 про отбора от Европа и 14 про отбора от Северна Америка се бориха за място в Топ 6 на своята дивизия, което ги класира за финалите. Сезонът протече в рамките на 11 седмици, в които отборите във всяка дивизия играха по две карти (два BO1 мача) помежду си.

От европейската дивизия в Топ 6 финишираха: 1. Fnatic (Швеция), 2. Ninjas in Pyjamas (Швеция), 3. mousesports (Германия), 4. FaZe Clan (Европа), 5. Team ENVYUS (Франция), 6. Team Dignitas (Дания).

В северно американската дивизия челните 6 места заеха: 1. Cloud9 (САЩ), 2. Immortals (Бразилия), 3. SK Gaming (Бразилия), 4. OpTic Gaming (Канада), 5. Renagades (Австралия), 6. NRG Esports (САЩ). В последствие Renegades се отказаха от мястото си, за да се явят на азиатската квалификация за следващия Major (турнир, спонсориран от компанията Valve, с награден фонд $1,000,000), която се провежда по същото време като Финалите на Pro League. Тяхното място на Финалите заемат, класиралите се на 7-мо място, Team Liquid (САЩ).

Пълното класиране може да намерите тук.

Сега нека разгледаме класираните отбори по-подробно:

Fnatic показват смесени резултати, откакто са с новото си ядро. В европейската дивизия на ESL Pro League обаче те имаха най-голям успех, завършвайки с 19 победи и 7 загуби. Определеният за най-добър играч на 2015 година, Олоф “olofmeister” Кайбйер, като че ли не може да достигне миналогодишната си форма, но съотборниците му наваксват пропуските.

Ninjas in Pyjamas също като сънародниците си от Fnatic завършиха редовния сезон с резултат 19-7, но загубиха директния сблъсък между двата отбора, което ги постави на втора позиция. В момента Якоб “pyth” Моуруярви не играе с отбора, тъй като има нараняване на ръката. Негов заместник е бившият играч на нинджите Микаил “Maikelele” Бил. Добре познатите CS 1.6 легенди Кристофър “Get_RiGhT” Алесунд и Патрик “f0rest” Линдберг продължават да не отстъпват на по-младите играчи, показвайки силна игра в Про лигата.

mousesports достигнаха третото място в европейската дивизия, водени от суперзвездата си Никола “NiKo” Ковач. Те наскоро добавиха испанеца Кристиан “loWel” Гарсия, на мястото на Томаш “oskar” Щастни, така че Финалите на ESL Pro League ще са един от първите тестове за новия състав.

FaZe Clan са поредният отбор, правил скоро промени по състава си. Фабиен “kioShiMa” Фией бе заменен буквално преди дни от, вече бившия капитан на Astralis, Фин “karrigan” Андерсен. karrigan е и новият капитан на тима.

Team ENVYUS също вече не е в състава, в който игра в редовния сезон. Тимъти “DEVIL” Демолон беше освободен от организацията, а на негово място бе привлечен Кристоф “SIXER” Кся. Предстои да видим дали опитните французи ще постигнат по-добри резултати с новото попълнение.

Младите датчани от Team Dignitas едва успяха да спечелят шестото място в европейската дивизия в оспорвана битка с полските ветерани Virtus.Pro. Все пак отборът показва добри резултати и определено може да се похвали с огнева мощ в играта.

Cloud9 размазаха опонентите си в северно американската дивизия, завършвайки с рекордния резултат от 25 победи и 1 загуба. Те нямаха никаква конкуренция там и без проблем завоюваха първото място. Най-новото попълнение, Тимъти “autimatic” Та, се представя повече от добре.

Бразилците от Immortals определено са отбор с голям потенциал. Те завършиха на второ място в дивизията, което е впечатляващо постижение само по себе си. Доскорошният треньор на SK Gaming, Уилтън “zews” Прадо, демонстрира, че като играч също може да постига успехи.

SK Gaming, считаният за най-добър отбор в света, показа някои слабости по време на редовния сезон, но се класира за Финалите лесно. Шампионите от Сезон 3 имат шанса да защитят титлата си пред своя публика.

OpTic Gaming завършиха на четвърта позиция със съотношение 17-9 (победи-загуби). Това не е изненадващо, тъй като те са един от топ отборите в Северна Америка. На Финалите на ESL Pro League обаче те определено са аутсайдери, въпреки изненадващо доброто си представяне на ESL One New York, където успяха да елиминират G2 и Astralis.

Наглед скромният отбор на NRG Esports успя да се класира за Финалите също с резултат 17 победи и 9 загуби. Тимът, един от собствениците на който е известният бивш баскетболист Шакийл О’Нийл, е основният аутсайдер на предстоящото събитие и ще е изненада ако достигне челните места.

Team Liquid наскоро се разделиха с треньора си Луис “peacemaker” Тадеу, с когото достигнаха финал на последния Major. Те завършиха редовния сезон с 15 победи и 11 загуби.

Това са 12-те отбора, които ще вземат участие на Финалите на ESL Pro League Season 4. Събитието започва в сряда и завършва в неделя, така че ни очакват 5 дни на Counter-Strike от най-високо ниво. Мачовете може да гледате на англоезичния стрийм на специалната страница във Vbox7, където ще намерите още статии и видеа.