Въпреки че художествената гимнастика е считана за консервативен спорт, често могат да бъдат срещнати и ексцентрични личности в залата.

Поредното доказателство е старши треньорът на националния отбор на украинския национален отбор – Ирина Дерюгина. Специалистът, който предвожда тима си в София за Световната купа в Арена Армеец, направи впечатление на подиум тренировките.

Дерюгина, винаги се опитва да спазва определен стил на обличане, като сега отново не изневери. Този път обаче, по време на заниманието, тя носеше чанта. На пръв поглед – нищо специално. Докато чантата не започна да лае.

Оказа се, че в нея се намира малкият домашен любимец на Дерюгина. Малкото кученце се побира с лекота в специално пригодената чанта, която има отвор с мрежичка отстрани, за да диша.

По време на заниманието украинката носеше чантата си на рамо, все едно това е нейната дамска чанта.

Изглежда кученцето е любител на силната музика, а и на художествената гимнастика, защото издържа с часове в това положение, докато траеше заниманието на тима на Дерюгина.

Ирина Дерюгина

източник: Gong.bg, Станислава Кръстева

Световната купа в Арена Армеец София започна днес, от 15.00 часа е откриването, а в 15.15 е многобоят при ансамблите. В неделя са финалите на отделните уреди.