Най-влиятелната жена в украинската художествена гимнастика Ирина Дерюгина направи видео обръщение към президента на Русия Владимир Путин.

Именитият специалист припомни на държавниците, че украинците и руснаците са братя и сестри и не бива да се достига до крайности.

Ирина Дерюгина не веднъж е влизала в открита битка с представителките на Русия заради субективността в художествената гимнастика. Днес обаче тя записа едноминутно послание, в което апелира за мир и да не се пролива кръв в Украйна, в следствие на военните сили, които навлязоха в Крим.

ВИЖТЕ ПОСЛАНИЕТО ТУК!

„Скъпи руснаци, обръщам се към вас, защото всички ние сме родени в една страна. Обръщам се към вашия президент и към тези хора, които имат влияние върху вашия президент, за да не се правят грешки. Обръщам се към вас, защото всички ние сме много близки – по кръв“, започва изказването си Ирина Дерюгина.

Аз съм представител на художествената гимнастика. В нашите две страни са най-добрите състезателки в този спорт. Красотата винаги е имала определена сила. Опитайте се да съхраните цялата красота, цялото богатство на вашия и нашия народ. Моля ви, не позволявайте да се пролее тази кръв“, завърши Дерюгина.